Prvenstva v Minolovcu

Poleg priložnostnega igranja nekateri ljudje Minolovca jemljejo tudi kot šport. Obstajajo svetovne lestvice najboljših igralcev Minolovca. Spodaj si lahko ogledate star videoposnetek s prejšnjim svetovnim rekordom na stopnji zahtevnosti profesionalca (trenutno znaša 26,59 sekunde):

Za tekmovalno udeležbo in uvrstitev na lestvico je potrebno poznati več zadev. Prvič, ne morete igrati s katero koli različico programa Minolovec. Na primer, ne morete igrati z Microsoftovim Minolovcu, saj je znano, da ima napake, ki igralcem omogočajo goljufanje. Prav tako nobena spletna verzija igre Minolovec ni primerna za tekmovalno igranje. Namesto tega je potrebno prenesti enega izmed naslednjih programov (ki so na žalost na voljo samo za Microsoft Windows): Minesweeper Arbiter, Minesweeper X ali Viennasweeper. Ti programi samodejno beležijo vaše igranje v obliki videoposnetkov. Nato lahko te videoposnetke pošljete na spletno stran Avtoritativni Minolovec (po registraciji) in se pridružite razvrstitvi.

Včasih imate srečo in rešite ploščo z enim samim klikom. To se dogaja pogosto, zlasti pri težavnosti za začetnike. Zato so določene omejitve, ki prepovedujejo rezultate, dosežene s prelahkimi ploščami. Kako te omejitve delujejo? Da bi jih razumeli, morate razumeti, kaj je 3BV.

Kaj je 3BV?

3BV je najmanjše število klikov, potrebnih za zmago v igri.

3BV je merilo, ki označuje stopnjo preprostosti igralne plošče v igri Minolovec. Če je vrednost 3BV enaka 1, je mogoče igro rešiti z enim samim klikom. Za preprečevanje uporabe izjemno lahkih plošč je določeno, da je najmanjša dovoljena vrednost 3BV 2 za začetno težavnost, 30 za srednjo težavnost in 100 za zahtevnost profesionalec. Več o konceptu 3BV je na voljo v članku na spletni strani Minesweeper Wiki.

Več o svetovnih lestvicah si lahko preberete na spletnem mestu Minolovec pravila razvrščanja.

Pogosto zastavljena vprašanja

V skupnosti Minolovec obstaja več statističnih podatkov z zapletenimi imeni, vendar so ti podatki zunaj obsega tega osnovnega uvoda. Če si želite ogledati te podatke, priporočamo ogled videoposnetka, v katerem velemojster Minolovca premaguje svetovni rekord na težavnosti stopnji »profesionalec«, najvišji med prvenstvi. V tem videoposnetku so vsi statistični podatki izračunani v realnem času:

Veliko sreče pri premagovanju tega rekorda!